Inilah pembunuh kaki sembang

Inilah pembunuh kaki sembang

Kazutaka Kurihara daripada Institut Kebangsaan Kemajuan Perindustrian Sains & Teknologi dan Koji Tsukada daripada Universiti Ochanomizu telah pun membangunkan alat Speech Jammer ini. Untuk penggunaan yang positif, seorang guru mungkin boleh mengunakannya untuk menutup mulut para pelajar di dalam kelas atau seorang pengacara di televisyen boleh melakukan perkara yang sama kepada para penonton yang dijemput khas di studio atau di mana-mana yang terdapat zon senyap di mana para kakitangan boleh menggunakannya contohnya di perpustakaan misalnya.

Jelasnya, apa yang dilakukan oleh alat ini adalah ia akan mencatat atau merekod perbualan yang dibualkan dan menghantarnya kembali kepada mereka yang bercakap dalam tempoh masa yang singkat iaitu beberapa milisaat. Dengan terhantarnya isyarat tadi kepada mereka yang bercakap, ia akan menyebabkan kekeliruan di dalam minda mereka yang secara tidak langsung membuatkan mereka tidak dapat memikirkan apa ayat yang ingin dibualkan jurus menyebabkan mereka berhenti bercakap.

Alat ni kalau beli untuk menghentikan orang mengumpat pun boleh jugak..Secara tak laangsung boleh bantu para pengumpat kurangkan dosa basah dan kering.. hahahah. Tuan blogger kaki sembang pula janganlah marah, kerana bukan tuan yang dimaksudkan. jika marah nanti kena tangkap lagi.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s