8 sikap isteri buat suami patah nafsu

Masalah seks suami selalu dikaitkan dengan masalah mati pucuk, ejakulasi pra matang dan sebagainya. Akibatnya , masalah ini , nafsu merudum dan tak kunjung datang hingga mengecewakan isteri.

Namun mungkin tak ramai yang tahu bahawa selain daripada masalah sakit tuan, nafsu seks lelaki sebenarnya boleh juga terjejas gara-gara sikap isteri sendiri.Ada suami yang hilang ghairah di pertengahan hubungan seks gara-gara sikap isteri yang kurang menyenangkan.

1) Membuat Tuntutan Kepada Suami

Menjadi kebanggan suami apabila dirinya dapat memuaskan isteri dalam hubungan kelamin. suami akan berasa bangga dan hebat setelah memberi kepuasan batin buat isterinya.

Namun perasaan bangga atau hebat seorang suami dalam hubungan seks tidak akan tercapai apabila isteri membuat tuntutan tertentu ketika aktiviti seks berlangsung.

“Abang bolah tak jangan pegang situ” atau “Abang boleh tak lama sikit”. Kata-kata sebegini akan mengganggu tumpuan suami dan membuatnya bimbang tidak mampu melakukan seperti yang dituntut oleh isteri.

Kebimbangan yang tidak berasas ini akan membuatkan suami beralah sebelum bertempur.

2) Memperlihatkan Kebosanan

Keinginan seorang isteri untuk melakukan hubungan seks dengan suami kadang kala terhalang oleh perasaan bosan akibat keletihan beekrja seharian di pejabat.

Bagaimanapun sebosan mana sekalipun anda rasa, sebaiknya ia tidak dipamerkan di hadapan suami. Kebosanan anda mungkin akan membunuh ghairahnya untuk bermesra dnegan anda.

Cubalah menegtepikan perasaan tiada mood atau keletihan dengan emngatakan paa diri anda bahawa malam ini, kasih sayang perlu dipupuk kembali untuk kebahagiaan rumahtangga anda. jangan biarkan rasa bosan menguasai jiwa anda.

3) Berbicara Masalah Wang Di Kamar

Perkara ini perlu diberi perhatian oleh setiap isteri. jangan sesekali emmbawa masalah kewangan seperti hutang yang belum dibayar, perbelanjaan dapur yang tidak mencukupi dan masalah kewangan lain ke kamar tidur.

Ia akan memberi tekanan kepada suami. seterusnya akan membuatkan dirinya hilang rasa ghairah untuk melakukan hubungan seksual. Ia bukan sekadar menghilangkan ghairah suami tapi juga menimbulkan perasaan malu dan marah dalam diri suami.

4) Melemparkan Kritikan

Kata-kata berunsur kritikan akan memeberi kesan pada perasaan suami walaupun anda menganggapnay sebagai suatu gurauan. Contohnya, mencela suami, kaki suami kotor, perutnya buncit dan nafasnya berbau rkok, ia boleh melunturkan smenagatnya untuk meneruskan hubungan kelamin.

5) Berlakon atau Bersandiwara

Sebagai isteri, tidak perlu berlakon ketika bersama suami di ranjang. Percakapan secara jujur dan berterus terang dengan suami. Jika mahukan layanan yang boleh memberikanb kepuasan kepada anda, katakan saja pada suami. apa yang nak dimalukan, suami isteri berkongsi segala-galanya,bukan.

6) Bersikap Terburu-buru

Melakukan hubungan intim bersama suami dalam keadaan terburu-buru adalah sangat tidak baik. usahakan untuk melakukan aktivit yang meneynangkan ini dalam suasana yang tenang dan relaks.

7) Terlalu Banyak Peraturan

Aktiviti seks adalah masa paling peribadi dan paling intim buat pasangan suami isteri. Ia juga waktu yang paling banyak beharga buat suami isteri. Terlalu banyak peraturan dan petua akan merosakkan suasana intim, gelak tawa, gurau senda dan kehangatan anda berdua. jadilah diri anda sendiri, biarkan segalanya berlalu dengan selesa.

8 ) Ragu-ragu

Jangan cuba bertanya dengan suami perkara-perkara seperti kualiti cinta suami ketika sedang melakukan hubungan kelamin. Pertanyaan, “Adakah abang sayang saya?”.”Adakah abang puas?” dan sebagainya akan mendatangkan keraguan di hati suami dan boleh menimbulkan rasa kurang senang. Ia juga boleh mengeruhkan suasana hubungan suami isteri.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to 8 sikap isteri buat suami patah nafsu

  1. thasya berkata:

    Ini bukan perempuan.ini yg selalu.lelaki yg buat hal. No 1 2 3 4 6 7 & 8 munkin perempuan hanya no 5.kenapa pula perempuan?kalo laki xmampu pempuan terpaksa berlakon ataw bila bgtahu,kne marah suruh diam dan kononya akan usaha.

  2. lelakivswanita berkata:

    HUH? Salah perempuan aje yang banyak? Lelaki je ke yg harus dihormati perasaannya?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s