Doa selepas azan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

6 Responses to Doa selepas azan

  1. ami says:

    assalamualaikum ustat,selamat berpuasa,nama saya amie berharap ustat dapat membantu saya dalam hal ini,saya ejen salah sebuah syarikat takaful di malaysia,soalan saya 1. apakah hukum tindakan saya setelah salah seorang prospek berminat ingin kan prodak takaful ini dari saya tetapi masalahnya prospek ini sakit jantung tak terlalu serius hanya saspek maslah jantung sahaja dari keterangan daripada doktor yang merawat beliau….,beliau mengakui bahawasanya kos rawatan penyakit ini makan jumlah yang agak besar malah ketika pemohonan jika saya nyatakan prospek ini ada masalah kesihatan pasti tak lulus….kecuali semasa pemohonan saya tak nyatakan penyakit yang dihadapi prospek ini………. ,prospek ini merayu pada saya supaya beliau dapat miliki takaful ini,saya hanya insan biasa ,sikap saya ingin tolong beliau dan dengan cara ini dapat saya membantu beliau ,bahkan focus utama takaful syarikat kami ingin membantu orang ramai terhadap pelindungan yang diberikan dan dari premium RM bulanan peserta yang terkumpul , syarikat dapat menyalurkan bantuan ini kepada mereka yang bermasalah dari kesihatan , secara tak lansung pihak syarikat melaburkan wang ini dalam pelaburan untuk gandakan simpanan dan pulangan tapi sebelum miliki takaful kami peserta kene betul – betul sihat dan tiada masalah kesihatan….yang pastinya syarikat takaful dan insurans semakin kaya raya dan ejen ejen takaful hidup mewah….adakah cara saya ingin membantu prospek ini salah dan haram disisi agama atau sebaliknya .yang pasti saya ingin membantu beliau ataupun saya kene jujur dalam bidamg takaful yang saya ceburi ini kerana ianya punca rezeki saya ….harap ustat dapat bantu saya apa tindakan yang harus saya lakukan.terima kasih ustat

  2. root says:

    Bagi bakal Client –
    Suruh dia buat Solat sunat Hajat.
    Minta disembuhkan penyakit dia. Kalau berjaya alhamdullillah.

    Rujuk sini >>

    http://www.tayibah.com/eIslam/solatsunat.htm#SOLAT_SUNAT_HAJAT

    Bagi Encik,
    Buat SOLAT SUNAT ISTIKHARAH. Dengan solat ini, mudah-mudahan Allah SWT menunjukkan petandaNya, kalau baik natijahnya, diteruskan dan kalau tidak baik, tidak akan dilaksanakan.

    rujuk sini >> http://www.tayibah.com/eIslam/solatsunat.htm#SOLAT_SUNAT_ISTIKHARAH

  3. Saya memang dah lama nak tahu sangat doa selepas azan jadi saya bukak di google supaya senanag nak baca doa tuk.Saya sebenarnya takde email atau password dan saya juga takde facebook ataupun twitter.Assalamualaikum.BAI BAI

  4. sangkar rahsia says:

    salam..apa ye maksud sebenar doa selepas azan?kalau boleh sya nk yang lebih detail..tq

  5. aryfazira says:

    salam …ustaz…sye seorg remaja yg bru knal dunia sbena…ble sye dapt smbung blaja…sye jd bbs na bwt ape je…tp skrg sye sdar..alhamdulillah…cme prkara itu slalu mnghantui sye…ape yg ptut sye buat?sye harap ustaz dapt tlg…

  6. Bakhtiar Nazhan says:

    apa ye hukum kalau tak baca doa slepas azan? adakah membaca doa slepas azan itu wajib???

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s